Wagner aloitti Kruunun palveluksensa keväällä -89 palveluspaikkanaan Västerås. Lunta oli talvella ollut poikkeuksellisen paljon Wagnerin saapuessa Ruotsiin helmikuussa sisarustensa kanssa. Maaliskuun alussa se sai ikioman rekisterikilven AUT-691. Wagner ei ihan muista, oliko se jo tehtaalla syntyessään poliisi erikoistankkeineen ja kalibroituine mittaristoineen, mutta rekisterikilven saatuaan se alkoi saada kymmeniä kiloja lisävarusteita. Huhtikuun alussa Wagner oli valmis poliisi, astui Rikspolisenin palvelukseen ja sai kutsumanimekseen 697. Päivä oli sateinen, mutta toki vastavalmistuneista poliisi-sisaruksista otettiin ryhmäkuva.
Ensimmäinen kesä oli tavallista kuumempi, mutta rankkoja sateitakin oli. Kahdeksantena heinäkuuta oli varjossa yli 30 astetta, mutta Wagner kesti sen siinä missä kuun lopussa tulleen rankkasateenkin. Itse asiassa vuoden 1989 keskilämpötila oli Västeråsin korkein ikinä vuosina 1950-2012.
Ensimmäisenä kesänä oltiin myös radalla tutustumassa uusiin isäntiin. Toisinaan kutsuttiin radiossa 697:ää ja se otti kiinni kaiken maailman hunsvotteja, kauheita kaahareita ja muita yhteiskunnan vihollisia.
Kesiä tuli ja meni, kunnes Wagner sai virkavuotensa täyteen ja siirtyi yksityiselle sektorille noin 90 000 kilometriä kokeneena konkarina. Virkapuvun riisuttuaan se halusi sulautua paremmin siviiliväestöön ja maalautti itsensä Bemarin omalla punaisella. Alkuun se sai vapaaherrana tutustua Ruostin teihin ja kävi jopa kiertämässä Suomen. Sittemmin se sai ulkoilla yhä harvemmin ja harvemmin, kunnes se pääsi ulos enää katsastusta varten. Toki se oli katsastuksissa aina ryhdikkäänä ja välttyi huomautuksilta, kuten entisen poliisin kuuluukin.
Lopulta Wagnerin oli aika katsoa eteenpäin. Aika surulliseltahan se ilmoituksessaan näytti. Ihan kuten Viivi II aikoinaan omassa seuranhakuilmoituksessaan. Herra Oma Aika oli myyty. Wagner ratsastajansa kanssa kuitenkin vähän empi, uskaltaako mennä epämääräiselle Hra Oma Ajalle Suomeen, mutta kontaktit poliisiin ja Supoon saivat entisen virkapoliisipyörän ratsastajineen vakuuttuneeksi, että ehkäpä se pääsee luotettavaan talliin.
Ensikohtaamiseemme heinäkuussa 2013 se saapuikin 122 000 kilometriä mittarissaan ryhdikkäänä ja innoissaan, olihan se liikkeellä ensimmäistä kertaa yli vuoteen ja silloinkin se oli käynyt vain katsastuskonttorilla ja takaisin. Se oli välittömästi valmis Hra Oma Ajan ja Viivin ratsuksi, Viivi riisui mekkonsa ja vaihtoi nahkaan, ja Wagner syöksyi innoissaan kanssamme laivaan. [Tarkemmin ja runsaasti kuvia tässä Wagner eli moottoripyörän tuonti Ruotsista -linkissä]. Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä Wagner näytti, että voimissaan ollaan ja matka uuteen kotiin ei kauan kestänyt.
Loppukesällä ja syksyllä Wagner tutustui tarkemmin Etelä-Suomeen noin 13 000 kilometrin eli 13 miljoonan ilometrin verran, koska välillä se jäi talliin lepäämään, kun ulkoilimme Viivi II:n kanssa. Jos laina-Kawankin kilometrit lasketaan, niin 20 tkm eli 20 000 000 ilometriä ainakin pyöräilimme.
Rikspolisen Ruotsissa muisti Wagnerin hyvin ja ystävällisesti lähettivät kuvia - Tack, Rune S.!
Se tuosta jaskan pauhannasta, jossa oli faktoja saatu puettua sentimentaaliseen ja koneita inhimillistävään höpinään. Tässä Wagnerin kuvia sen virkavuosilta yms. Viivin mielestä tuo Viivin poliisiratsastaja on aivan Hra Oma Ajan näköinen. Hra Oma Aika ei tosin muista olleensa ruotsalainen poliisi, mutta mistäs sitä tietää - huono muistinen kun on...
Vastavalmistuneet poliisimoottoripyörät Västeråsin poliisiaseman edessä.
Wagner näyttäisi olevan oikeassa reunassa.
Wagner näyttäisi olevan oikeassa reunassa.
Wagner kuvassa oikeassa reunassa.
Selityksen paikka...
Suomessa elämä olikin sitten pelkkää retkeilyä
Kausi 2013 on jatkunut näihin päiviin asti, tässä marraskuun 16. päivän ajelulta: